دلایل درد شانه
شانه دامنه حرکتی وسیع و متنوعی دارد. وقتی مشکلی در شانه شما پیش بیاید، توانایی شما برای حرکت آزاد را مختل می کند و می تواند باعث درد و ناراحتی زیادی شود.
شانه یک مفصل گوی و کاسه ای است که دارای سه استخوان اصلی است: استخوان بازو (استخوان بازوی بلند)، ترقوه و کتف. این استخوان ها توسط لایه ای از غضروف محافظت می شوند. دو مفصل اصلی وجود دارد. مفصل آکرومیوکلاویکولار بین بالاترین قسمت کتف و ترقوه قرار دارد. مفصل گلنوهومرال از قسمت بالایی و توپی شکل استخوان بازو و لبه بیرونی استخوان کتف تشکیل شده است. این مفصل به نام مفصل شانه نیز شناخته می شود.
مفصل شانه متحرک ترین مفصل بدن است. شانه را به جلو و عقب حرکت می دهد. همچنین به بازو اجازه می دهد تا در یک حرکت دایره ای حرکت کند و به سمت بالا و دور از بدن حرکت کند.
شانه ها دامنه حرکتی خود را از روتاتور کاف دریافت می کنند. روتاتور کاف از چهار تاندون تشکیل شده است. تاندون ها بافت هایی هستند که ماهیچه ها را به استخوان متصل می کنند. اگر تاندون ها یا استخوان های اطراف روتاتور کاف آسیب دیده یا متورم شده باشند، کشیدن بازو روی سر ممکن است دردناک یا دشوار باشد.
با افزایش سن، به خصوص بعد از ۶۰ سالگی، احتمال بروز درد در شانه ها افزایش پیدا می کند، این به این دلیل است که بافتهای نرم اطراف شانه با افزایش سن تحلیل می روند.
در بسیاری از موارد می توانید درد شانه را در خانه درمان کنید. با این حال، فیزیوتراپی، داروها یا جراحی نیز ممکن است لازم باشد.
دلایل درد شانه
عوامل و شرایط متعددی می توانند در ایجاد درد شانه نقش داشته باشند.
شایع ترین علت تاندونیت روتاتور کاف است که با تاندون های متورم مشخص می شود. یکی دیگر از علل شایع درد شانه، سندرم برخورد است که در آن روتاتور کاف بین آکرومیوم (بخشی از کتف که توپ را می پوشاند) و سر بازو (بخش توپی استخوان بازو) گیر می کند.
گاهی اوقات درد شانه نتیجه آسیب به محل دیگری در بدن شما است، معمولاً گردن یا عضله دوسر. این به عنوان درد ارجاعی شناخته می شود. درد ارجاعی معمولاً با حرکت دادن شانه بدتر نمی شود.
سایر دلایل درد شانه عبارتند از:
- آرتروز شانه
- پارگی روتاتور کاف
- پارگی غضروف شانه
- دررفتگی شانه
- التهاب بورس های شانه
- سندرم شانه منجمد
- خارهای استخوانی که معمولا در نتیجه آرتروز شانه یا آسیب دیدگی قبلی شانه ایجاد می شوند.
- گرفتگی عصب در گردن یا شانه
- شکستگی استخوان شانه یا بازو
- آسیب ناشی از استفاده بیش از حد یا استفاده مکرر
روشهای درمان
درمان به علت و شدت درد شانه بستگی دارد.
گزینههای درمانی شامل فیزیوتراپی و تمرینات ورزشی، بیحرکتکننده اسلینگ شانه یا جراحی است.
فیزیوتراپی شانه موثرترین روش درمان غیرجراحی اسیب های شانه است که با توجه به دلایل درد شانه با راهکارهای مختلف می تواند به تسکین علائم بیماران و بهبود دامنه حرکتی شانه کمک کند. متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی رویش در شهریار خدمات تخصصی فیزیوتراپی شانه را برای آسیب های شانه در هر سنی ارائه می دهند.
پزشک شما همچنین ممکن است داروهایی مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) یا کورتیکواستروئیدها را تجویز کند. کورتیکواستروئیدها داروهای ضد التهابی قوی هستند که می توانند از طریق دهان مصرف شوند یا پزشک می تواند به شانه شما تزریق کند.
اگر جراحی شانه انجام داده اید، دستورالعمل های مراقبت های بعد از آن را به دقت دنبال کنید.
برخی از دردهای جزئی شانه را می توان در خانه درمان کرد.
استراحت دادن به شانه برای چند روز قبل از بازگشت به فعالیت عادی و اجتناب از هر حرکتی که ممکن است باعث درد شود می تواند مفید باشد. کار یا فعالیت های سربار را محدود کنید.
استفاده از کمپرس یخ به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه سه یا چهار بار در روز به مدت چند روز می تواند به کاهش درد کمک کند.
سایر درمان های خانگی شامل استفاده از داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی بدون نسخه برای کمک به کاهش درد و التهاب و فشرده کردن ناحیه با بانداژ الاستیک برای کاهش تورم است.