فیزیوتراپی سیاتیک برای کمک به تسکین علائم سیاتیک و بهبود شرایط حرکتی بیماران مبتلا توسط متخصصان ما در مرکز فیزیوتراپی رویش در شهریار ارائه می شود.
سیاتیک عارضه ای است که معمولاً توسط فیزیوتراپیست ها درمان می شود و در ۴۰ درصد از افرادی که از کمردرد رنج می برند دیده شده است.
تحقیقات نشان میدهد که مداخله زودهنگام برای سیاتیک درد شما را تا حد زیادی کاهش میدهد، نتیجه درمان را بهبود می بخشد و رضایت بیشتری از درمان را برای شما فراهم میکند.
عصب سیاتیک از ریشه های عصبی نخاعی متعددی تشکیل شده است که از ستون فقرات در ناحیه ستون فقرات کمری (ستون فقرات در ناحیه کمر شما) خارج می شوند. خود عصب سیاتیک یا یکی از این ریشه های عصبی نخاعی، میتواند تحت تأثیر فشار یا التهاب ناشی از آسیب به قسمت اطراف بدن شما یا زمانی که عصب نمیتواند آزادانه حرکت کند، تحت تأثیر قرار گیرد.
برخی از دلایل سیاتیک عبارتند از:
- آسیب مستقیم به عصب سیاتیک.
- آسیب یا فتق دیسک کمر.
- مفصل فاست (مفاصل کوچک در کنار هر مهره).
- باریک شدن کانال های اطراف عصب (تنگی).
- آرتریت یا سفت شدن مفاصل.
- آسیب به عضله پیریفورمیس در باسن.
علائم سیاتیک چیست؟
اگر عصب سیاتیک تحت تأثیر قرار گرفته باشد، یکی از علائم کلیدی که ممکن است باعث شود شما به دنبال درمان باشید، دردی است که یک طرف پای شما را در امتداد عصب سیاتیک به سمت پایین شلیک می کند. علائم دیگری که ممکن است تجربه کنید عبارتند از:
- بی حسی در ناحیه ای از پشت یا ساق پا
- تغییرات در راه رفتن یا تعادل شما
- کاهش قدرت پای شما
- تغییرات در وضعیت بدن شما
فیزیوتراپی سیاتیک
اول از همه، فیزیوتراپیست شما یک ارزیابی کامل را انجام می دهد، که با شرح حال شما شروع می شود و سپس با معاینه فیزیکی پیگیری می کند تا مشخص کند کدام قسمت بدن به احتمال زیاد باعث علائمی می شود که شما تجربه می کنید.
پس از آن، فیزیوتراپیست شما درمان خود را بر مدیریت درد شما و رسیدگی یا اصلاح هر چیزی که در طول معاینه فیزیکی شناسایی شده است متمرکز می کند. فیزیوتراپی یک حرفه مبتنی بر شواهد است، به این معنی که هدف ما ارائه درمانهایی است که مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته و ثابت شده است که در درمان وضعیتی که ممکن است بیمار با آن مواجه شود، رایجترین و مؤثرترین هستند.
در گذشته، استراحت در بستر ممکن است مدیریت انتخابی برای درمان کمردرد و سیاتیک بوده باشد، اما تحقیقات ادامه یافته نشان میدهد که ورزشهای خاص و فعالیتهای اصلاحشده میتواند تا حد زیادی علائم سیاتیک را بهبود بخشد.
درمان های فیزیوتراپی سیاتیک ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- حرکت مفاصل – تکنیکی که برای متحرک نگه داشتن مفاصل و جلوگیری از سفتی استفاده می شود.
- آزادسازی بافت نرم – برای بازگرداندن عضلات و فاسیا به طول اولیه و انعطاف پذیر نگه داشتن آنها.
- تقویت عضلات – تقویت گروه های عضلانی به ویژه عضلات مرکزی نشان داده شده است که باعث کاهش درد و بهبود عملکرد می شود.
- اصلاح وضعیت بدنی و ارگونومی – دردی که احساس میکنید ممکن است تحت تأثیر وضعیتها یا وضعیتهایی باشد که در طول روز نگه میدارید و فیزیوتراپیست میتواند تغییرات کوچکی را به شما توصیه کند که به کاهش علائم شما کمک میکند.
- تحرک عصبی – تمریناتی که به حرکت عصب و بهبود توانایی آن برای سر خوردن در کنار بافت های اطراف کمک می کند.
- توصیه – درک اینکه چرا علائم خود را دارید و چگونه آنها را مدیریت کنید، ابزاری کلیدی است که فیزیوتراپیست شما می تواند به شما آموزش دهد.