فیزیوتراپی ام اس

فیزیوتراپی ام اس

فیزیوتراپی ام اس به عنوان موثرترین راهکار توانبخشی بیماری ام اس شناخته می شود که نقش موثری در کاهش عوارض جسمی ایجاد شده در نتیجه این بیماری عصبی دارد.

مالتیپل اسکلروزیس یا به اختصار ام اس نوعی بیماری شایع خود ایمنی و التهابی است که به دلیل بروز اختلال در سیستم ایمنی بدن رخ می دهد.

اختلال در سیستم ایمنی سبب می شود که سیستم ایمنی بدن سلول های خودی را به عنوان عامل بیگانه شناسایی کرده و به آن ها حمله و آن ها را از بین ببرد  ، که در این بیماری این اختلال سبب حمله سیستم ایمنی به غلاف میلین سلول های عصبی حمله کرده و موجب اختلال در عملکرد آن ها میشود.

غلاف‌ میلین سلول‌ های عصبی در مغز و نخاع را پوشانده و نقش مهمی در سرعت انتقال پیام های عصبی دارد و آسیب آن ها موجب اختلال در انتقال پیام های عصبی می شود که این وضعیت منجر به بروز عوارض جسمی و حرکتی برای فرد بیمار می شود.

علائم بیماری ام اس در اغلب مبتلایان به طور دوره ای بوده بطوری که در یک زمان کوتاه علائم شعله ور شده و در دوره ای بلندتر علائم فروکش می کنند.

تاکنون علت اصلی بروز این اختلال خودایمنی شناخته نشده اما محققان تلفیقی از عوامل ژنتیکی و محیطی همچون بیماری های ویروسی و عفونی ، مشکلات گوارشی حاد و اشترس را در بروز این بیماری دخیل می دانند.

بر اسا آمارها ام اس اغلب در افراد جوان در سنین ۲۰ تا ۴۰ سال رخ داده و در بین خانم ها شایع تر است.

علائم ام اس

  • اختلال در حرکت و تعادل
  • ناهماهنگی عضلات بدن
  • گزگز کردن وسوزن سوزن شدن اندام ها بخصوص دست ها و پاها
  • گرفنگی های عضلانی
  • ضعف عمومی بدن
  • اختلالات گفتاری
  • اختلال در بلع غذا
  • مشکلات بینایی مانند تاری دید و دید دوتایی
  • احساس خستگی و ضعف مفرط
  • بی اختیاری ادرار و مدفوع
  • افسردگی و سایر مشکلات روحی

روش های درمان

اگرچه تاکنون هیچ راهکار درمانی که بطور قطعی بتواند به این بیماران کمک کند شناخته نشده اما راهکارهای دارویی و توانبخشی می توانند تا حد زیادی به تخفیف علائم بیمار و بهبود شرایط وی کمک کنند.

محققان در تلاشند با ساخت دارو بتوانند به درمان این بیمار کمک کنند، ولی تاکنون دارویی که تاثیر قطعی بر درمان این بیماری داشته باشد ساخته نشده و داروهای تولید شده تنها در تسکین علائم و جلوگیری از پیشرفت بیماری نقش داشته اند.

تکنیک های آرام سازی مانند یوگا ، انجام ورزش های سبک مانند پیاده روی و شنا و همچون مشاوره با روان شناس از دیگر راهکارهایی هستند که به کاهش مشکلات مبتلایان به ام اس کمک می کنند.

فیزیوتراپی به عنوان یکی از موثرترین روش های درمان و توانبخشی در بیماران ام است شناخته می شود که می تواند مشکلات جسمی و حرکتی ایجاد شده برای بیمار را به حداقل برساند.

فیزیوتراپی وضعیت تعادلی بیمار را بهبود بخشیده و به کاهش وابستگی بیمار به اطرافیان کمک می کند.

فیزیوتراپیست همچنین با ارائه برنامه تمرینی سعی در تقویت عضلات ضعیف شده دارد ، تقویت عضلات می تواند مشکلات جسمی بیمار را تا حد زیادی کاهش دهد.

 

کلمات مرتبط :

فیزیوتراپی ام اس – توانبخشی حرکتی در شهریار – فیزیوتراپی خوب در شهریار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

فهرست